Dag 212 Picton – Wanganui - Reisverslag uit Wanganui, Nieuw Zeeland van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 212 Picton – Wanganui - Reisverslag uit Wanganui, Nieuw Zeeland van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 212 Picton – Wanganui

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

11 Oktober 2010 | Nieuw Zeeland, Wanganui

Voor de verandering de wekker maar weer een keer gezet om de boot niet te missen. Volgens schema vertrekt de boot om 10.05 en dienen we een uur van tevoren aanwezig te zijn. Om even voor 9 uur verlaten we de camping zonder te hebben ontbeten, dat doen we wel als we in de rij staan te wachten. Als we onsbij het inchecken (of moeten we inschepen zeggen?) melden krijgen we te horen dat de boot anderhalf uur vertraging heeft, tegenvaller. Als ‘compensatie’ wordt er koffie aangeboden, wat magertjes i.v.m. met de behandeling bij Quantas in Sydney kregen. We lopen naar de terminal om onze koffie te halen. Dat lijkt simpeler dan het is. We lopen over een parkeerterrein, rangeerterrein en andere pleintjes waar van alles staat dat met de boot mee moet. Uiteindelijk vinden we het en lopen terug via de blauwe lijn op het asfalt. Gemakkelijk te volgen en de kortste weg, dat hadden ze ook kunnen vertellen in plaats van de onbegrijpelijke routebeschrijving die ze ons hebben meegegeven. Met koffie en al vinden we onze auto weer (niet zo moeilijk want deze is nog altijd fel oranje van kleur).
De boot vertrekt uiteindelijk om half 12 en om even over half 3 zetten we voet (of band) aan wal in het noordereiland. We staan redelijk vooraan in de rij en zijn dus een van de eerste die de rustige snelweg op draaien. Naar het noorden dus. We rijden vandaag helemaal naar Wanganui, zo’n 200 km vanaf de zuidpunt. De camping die we vinden is prima, we hebben het rijk alleen. Nou ja bijna alleen dan. Er lopen hier een paar eenden zo groot als een kleine gans rond die zo enthousiast zijn als ze ons zien dat ze bijna de auto in springen. Een van de eenden, de witte, is zo tam dat hij (of zij) het fijn vindt om geaait te worden. Je kunt hem zelfs oppakken en naast je op het bankje zetten, vindt hij prima.

Foto’s: http://www.flickr.com/photos/robbertensacha/sets/72157625028605337/